Om Vidden Bostad

Med en vilja att förnya och erfarenhet att förvalta

Vi som har grundat Vidden Bostad har tillsammans erfarenhet av +20 år av bostadsutveckling. Namnet Vidden har vi tagit utifrån övertygelsen om att en omsorgsfullt utvecklad bostad ger en omfattande förändring för den boende, men givetvis också mot bakgrund av vårt geogfrafiska fokus – vi känner och känner för Umeå.

Johan Engström (nedan i mitten)
Bosatt i Holmsund. Bakgrund och nu verksam som egen konsult inom bostadsbyggande och fastighetsförvaltning.

Daniel Eriksson (nedan till höger)
Uppvuxen i Umeå. Tidigare VD för Gar-Bo Tjänster som är Sveriges största leverantör av kvalitetshöjande tjänster för bostadsbyggande.

Per Rutegård (nedan till vänster)
Grundare av Aros Bostad med ca 4 800 bostäder i sin portfölj för pågående och framtida bostadsprojekt.

Ett sätt att tänka och vårt sätt att bygga

ETT
En bostad från Vidden Bostad ska vara och upplevas; Eftertänksam, Tålig, och Tilltalande.

Två
Det Vidden Bostad gör och tar oss för har alltid en inverkan på någon annan, – det har vi alltid i åtanke.

Trä
Det finns många fördelar med att bygga i trä. Till att börja med är trä en del i naturens kretslopp. Virket innehåller heller inga tillsatser eller gifter. Trä är också ett judabsorberande material, varför oljud och skrammel dämpas, vilket ytterligare bidrar till en harmonisk boendemiljö.

Hyresbostäder i egen förvaltning

Vidden Bostad utvecklar även hyresbostäder för egen förvaltning. Ambitionen är att vara en klimatsmart hyresvärd med hög servicenivå för våra hyresgäster. Vårt första projekt kommer att uppföras i Tomtebo Gård och har liksom övriga Vidden bostäder, en hög arkitektonisk nivå och smarta planlösningar. Inom de närmaste åren kommer Vidden att arbeta mot att bygga upp ett större egenproducerat förvaltningsbestånd i Umeå. Vidden skall vara det självklara alternativet för hyresgäster som efterfrågar moderna och klimatsmarta lägenheter. Långsiktigt kommer förvaltningen att skötas av Viddens egen organisation lokalt.

För markägare

Vi känner för Umeå och vill aktivt bidra till regionens positiva utveckling. Det gör vi bäst genom att bygga fler bostäder.

Har du mark där du ser potential i nya bostäder eller känner du till någon som är intresserad av att sälja, tveka inte att kontakta oss. För oss spelar det mindre roll om det är en mindre markbit eller ett större område. Tillsammans kan vi gå igenom förutsättningarna för er mark och vi skapar ett affärsupplägg som passar dina behov.

Vi har många års erfarenhet av bostadsutveckling och goda relationer med såväl entreprenörer, Umeå Kommun som andra intressenter. Vi är verksamma lokalt, vi har finansiering på plats och vi kan agera skyndsamt – allt för att säkerställa en enkel och smidig affär.

Tveka inte att kontakta oss för en förutsättningslös dialog.